Algemeen
Wanneer start de verhuur?

De verhuur is gestart! Dus wacht niet langer en start direct je inschrijving! Om teleurstelling te voorkomen raden we je aan om eerst te berekenen of je aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen, en te bekijken of je aan de andere voorwaarden kunt voldoen.

Wat zijn de huurprijzen?

De huurprijzen variëren tussen € 890,- en €1380,- per maand. Via het totaalaanbod kun je op prijs filteren om jouw ideale appartement te vinden. Ook wordt de prijs vermeld bij het appartement in de woningzoeker.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Ja er zijn servicekosten. Hierbij kun je denken aan de kosten voor het onderhoud en gebruik van de gezamenlijke voorzieningen. De hoogte van de servicekosten is nog niet vastgesteld.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De woningen in Blue worden verhuurd in de vrije sector. Daarom is het niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Ik wil een appartement huren, wat moet ik doen?

De inschrijving is gestart, je kunt dus je online inschrijving starten! Lees eerst even de informatie over de inkomensrichtlijnen en huurvoorwaarden, om er zeker van te zijn dat je in aanmerking komt voor een appartement. Daarna kun je via de woningzoeker jouw droomappartement zoeken. Noteer het adres van jouw voorkeursappartement(en) en start daarna jouw online inschrijving.

Wanneer zijn de appartementen gereed en zou ik kunnen verhuizen?

De verwachte oplevering is Q4 2020. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Wil je graag weten wanneer de eerste paal wordt geslagen, het tijd is voor pannenbier of de datum van start verhuur bekend is? Blijf dan op de hoogte via onze Facebookpagina en schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan mis je nooit meer een mijlpaal en ben je er meteen bij zodra de verhuur van start gaat.

Kan ik de woningen bezichtigen?

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de woningen er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het niet mogelijk om de woningen zomaar te bezichtigen. Om je toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, plaatsten wij op deze website impressie beelden.

Mocht er een kijkmogelijkheid georganiseerd worden op de bouw of een modelwoning, word je daarvan op de hoogte gebracht via onze nieuwsbrief. Zorg er dus voor dat je die ontvangt!

Wat is de invloed van de maatregelen omtrent Corona op de bouw?

Op deze website vermelden wij de geplande oplevering van de woningen. Op dit moment verwacht de aannemer dat deze datum wordt gehaald. Echter, de opleverdatum kan door omstandigheden verzet worden, zoals bijvoorbeeld door het later aangeleverd krijgen van de bouwmaterialen of wanneer er verdere beperkende maatregelen door de overheid worden ingevoerd. Wij houden dit goed voor jou in de gaten en wanneer je bij ons een woning wilt huren, informeren wij je uiteraard tijdig over de sleuteloverdracht.

Houd hier dus rekening mee wanneer je de huur opzegt of je woning verkoopt.

Toetsing en inkomen
Hoe kom ik in aanmerking voor een woning?

Om in aanmerking te komen voor een woning is het van belang dat je kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Als huurder moet je zelf aan deze richtlijnen voldoen, garantstelling van derden is niet mogelijk. Daarnaast is het belangrijk dat je geen negatieve BKR registratie hebt.

Zodra de verhuur start, kun je het online inschrijfproces starten. Hier wordt gevraagd om gegevens over je inkomen in te vullen. Aan de hand van de documenten die worden opgevraagd, wordt vervolgens gecontroleerd of je aan de inkomenseis voldoet.

 

Kan ik als ondernemer een woning huren?

Als ondernemer kun je een woning huren als je minimaal 1 jaar een eigen onderneming hebt en aan de inkomensrichtlijnen voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto inkomen gehanteerd.

Het is goed om te weten dat aan ondernemers een waarborgsom van 3 maanden de kale huur wordt gevraagd bij het sluiten van de huurovereenkomst. De waarborgsom moet voor de sleuteloverdracht in bezit zijn van de verhuurder.

Kan ik als uitzendkracht een woning huren?

Het is belangrijk dat je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom is het noodzakelijk om een arbeidsovereenkomst van minimaal één jaar te hebben, ondersteund met een intentieverklaring van de werkgever. Met een nul-urencontract of een contract via een uitzendbureau kun je niet aan deze voorwaarden voldoen. Een contract via een detacheringsbureau wordt beoordeeld aan de hand van de voorwaarden van het contract.

Telt een uitkering mee als inkomen en (hoe) wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering telt mee als eerste inkomen indien je kunt aantonen op lange termijn structureel  aan de inkomenseis te kunnen voldoen. Daarnaast telt een uitkering, wanneer het een 2e inkomen betreft, mee in de berekening. 

Telt studiefinanciering mee als inkomen?

Studiefinanciering is een lening, en telt daarom niet mee als inkomen.

Inschrijven
Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

Zodra de verhuur van start gaat, vind je op de website een button met ‘direct inschrijven’. Je kunt vervolgens een account aanmaken voor ‘mijn omgeving’; een online dossier waarin je veilig jouw gegevens en documenten kunt aanleveren.

Wil je op de hoogte gebracht worden zodra de verhuur van start gaat? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Welke documenten moet ik uploaden?

Tijdens de inschrijving worden er documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten gerelateerd aan je identiteit en je inkomen. Welke documenten dit precies zijn, hangt dus af van jouw persoonlijke situatie. Tijdens het inschrijfproces krijg je hier meer uitleg over en zie je in jouw persoonlijk dossier welke documenten er worden gevraagd.

 

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.
Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele waarborgsom te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een waarborgsom wordt gevraagd indien je zelfstandig ondernemer bent, in loondienst voor bepaalde tijd bent, je niet volledig aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen of in het geval van afwijkende situaties.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Zodra de verhuur van start gaat, krijgen alle geïnteresseerden de mogelijkheid om zich online in te schrijven voor hun droomwoning. Tijdens de inschrijving worden persoonsgegevens, informatie over je inkomen en eventuele vaste maandlasten opgevraagd. Deze informatie wordt gebruikt om te controleren of je aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen. Ter ondersteuning van de ingevulde informatie, upload je de gevraagde documenten in je dossier. Deze documenten tonen aan dat de door jou ingevulde informatie klopt.

Geschikte kandidaten worden vervolgens gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de door jou ingevulde gegevens en je voorkeurswoningen. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor één woning zijn, wordt er een digitale loting ingezet om de voorlopige toewijzing te bepalen.

Huren & voorwaarden
Wie mag een woning huren en bewonen?

Je kunt alleen een woning huren wanneer je er zelf gaat wonen en na verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de gemeente waar de woning staat. Het is verboden om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van het huurcontract en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van de eengezinswoning.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni. 

Is het toegestaan om huisdieren te houden?

Je neemt natuurlijk graag je harige vriendje of goudvis mee naar je nieuwe huis. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, ontsnapt uit de woning (of tuin) en geen schade aan de woning toebrengt.

Is het schilderen van de wanden toegestaan?

Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak inrichten en decoreren. Dus je mag wanden `sausen` of (opnieuw) behangen.  Houd er rekening mee dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in het oorspronkelijke staat moet terugbrengen. 

Kozijnen en deuren mag je niet schilderen. Boren in tegels (badkamer, toilet, keuken) is niet toegestaan.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast en het laminaat geschikt is voor vloerverwarming. 

Wat zijn de voordelen van huren?

Huren is zorgeloos en luxe. Je weet namelijk waar je financieel aan toe bent. Je hebt vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. Je huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.

Daarnaast geniet je van een modern duurzaam huis, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor je klaar!

Kwaliteit & voorzieningen
Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden in de woonkamer, hal en slaapkamer(s) zijn behangklaar. De wanden van het toilet en de badkamer zijn (deels) betegeld. Het plafond, en de wand in het toilet boven de tegels wordt voorzien van wit spuitwerk. 

Hoe is de badkamer ingericht?

Afhankelijk van het type woning dat je huurt heb je de beschikking over een comfortabele douche, een (dubbele) wasbak en in enkele gevallen een heerlijk ligbad. De indeling van de badkamer van de woning van jouw voorkeur vind je terug op de plattegronden zodra deze beschikbaar zijn.

Hoe is de keuken ingericht?

In Blue huur je een woning met een complete Bribus keuken. De keuken wordt uitgevoerd met witte kasten en een zwart kwartscomposiet werkblad. Met de volledige inbouwapparatuur heb je alles bij de hand om een volledige maaltijd te bereiden! Je hebt de beschikking over een inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, multifunctionele oven / magnetron combinatie en een koel-/vriescombinatie.

De opstelling van de keuken varieert. Je hebt de keuze uit een rechte keuken, hoekkeuken, of een keukenopstelling met een eiland. De precieze keukenopstelling vind je terug op de plattegronden zodra deze beschikbaar zijn.

Zit er een externe berging bij mijn appartement?

Ja, als je een appartement huurt heb je daarbij een eigen berging, die bereikbaar is via de binnentuin.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Bij Huren in Blue komen 39 parkeerplaatsen beschikbaar voor verhuur in de onderliggende parkeergarage.

Duurzaamheid
Hoe energiezuinig zijn de woningen?

De woningen krijgen energielabel A. De goede isolatie met onder meer triple beglazing, geen aansluiting op het gas, zonnepanelen op het dak ten behoeve van de WKO installatie zorgen hier samen voor.

Hoe wordt het appartement verwarmd?

De appartementen zijn aangesloten op een Warmte- en Koude Opslag (WKO) installatie. Op het dak van het complex komen zonnepanelen. De energie die hierdoor wordt opgewekt wordt gebruikt voor deze WKO installatie waardoor de energielasten lager uitvallen.