Je droomwoning gevonden

De woningen worden online verhuurd. Dat betekent dat alle stappen in het verhuurproces digitaal plaatsvinden. Van de inschrijving tot de ondertekening, het gebeurt online in een veilige omgeving. Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt het doen wanneer het jou uitkomt. Handig! Heb je vragen tijdens de inschrijving en toewijzing? Dan staan we voor je klaar via chat en e-mail.

Wat kun je verwachten tijdens het inschrijfproces? Hieronder lees je de stappen die nodig zijn van inschrijving tot sleuteloverdracht.

Online inschrijven
Persoonlijk dossier
Matchen & toewijzen

 

1. Start inschrijving

Zodra de inschrijving is begonnen, zie je op de website een ‘inschrijven’ button. Daarmee word je doorverwezen naar een online dossier, waarin de inschrijving zal plaatsvinden. Je maakt hier een login voor aan. Je kunt daarna in deze beveiligde omgeving je gegevens invullen en eventueel gevraagde documenten uploaden.

   1. 2. De eerste matchronde

Iedereen die is ingeschreven, voldoet aan de inkomenseis en de gevraagde documenten heeft ge-upload in het dossier, wordt meegenomen met de matchronde zodra er een woning beschikbaar komt. Er wordt rekening gehouden met de door jou ingevulde voorkeurswoningen. Je ontvangt een e-mail indien je gematcht bent met een woning. De woning wordt dan voorlopig aan je toegewezen.

   1. 3. Doorlopend matchen

Wanneer je niet uit de digitale loting bent gekomen, ontvang je daarover geen e-mail. Pas wanneer alle huurovereenkomsten getekend zijn, ontvang je een e-mail dat alle woningen verhuurd zijn. Het kan namelijk gebeuren dat woningen die voorlopig toegewezen zijn, weer beschikbaar komen. In dat geval wordt er een nieuwe matchronde gehouden. Iedereen die is ingeschreven, voldoet aan de inkomenseis en de gevraagde documenten heeft ge-upload in het dossier, wordt daarin meegenomen. Het kan dus gebeuren dat je alsnog een voorlopige toewijzing ontvangt.

   1. 4. Match = voorlopige toewijzing

Indien je als eerste uit de loting bent gekomen ontvang je per mail een voorlopige toewijzing hebt ontvangen. De woning is dan niet meer beschikbaar voor anderen. Je documenten worden inhoudelijk beoordeeld door de vastgoedmanager.

   1. 5. Documenten akkoord

De documenten worden inhoudelijk beoordeeld door de vastgoedmanager. Indien alle documenten akkoord zijn, wordt de woning definitief aan je toegewezen en ontvang je de huurovereenkomst. Nadat jij de huurovereenkomst digital hebt ondertekend, kan de vastgoedmanager deze ook digitaal ondertekenen. Dan is het officieel: jij bent de huurder van je droomwoning! Gefeliciteerd!