Een moderne wijk in historisch Delft

Jouw nieuwe appartement, maisonnette of vide staat in Nieuw Delft. Waar voorheen een spoorviaduct de stad in tweeën deelde, ontstaat nu een nieuw modern stadsdeel, waarmee Delft weer één geheel wordt. In Nieuw Delft bruist het van de ontwikkelingsplannen. Zo komt er een nieuw stadskantoor met daarin de nieuwe stationshal met het ondergrondse treinstation en een fietsenstalling. Dit bijzondere gebouw vormt de schakel tussen het nieuwe stadsdeel en de historische binnenstad van Delft. Er wordt een grote diversiteit aan woningen gerealiseerd, van zelfbouwkavels tot moderne appartementengebouwen zoals Guldenwater. En er komt een prachtig park: het Van Leeuwenhoekpark. En als bewoner van Blue heb je geluk, want je woont er direct naast dit nieuwe stadspark van zo’n 600 meter lang. Dit groene hart wordt gebouwd op het dak van de spoortunnel. Wil je een goed beeld van de plannen voor deze nieuwe urban stadswijk? Kijk dan eens op de plankaart van Nieuw Delft. Daar vind je een totaaloverzicht met alle plannen die in ontwikkeling zijn.

Verliefd op de historische charme van Delft

Delft heeft met haar historische binnenstad een prachtig decor voor een dagje shoppen, middagje terrassen of een avondje uit eten. Beroemd om het Delfts blauw, de Meester van het licht Vermeer en de band met het Oranjehuis, zit Delft vol met culturele bezienswaardigheden. Zo heb je een rijke keus uit musea, kerken en andere monumenten. De compacte binnenstad is perfect om te voet te verkennen. Met haar grachten, eeuwenoude gevels en gezellige pleintjes is het heerlijk om rond te dwalen. Ben je meer geïnteresseerd in een uitbreiding van je garderobe of een leuke aanwinst voor je interieur in je nieuwe appartement? Ook qua winkels heeft Delft veel te bieden. Grote ketens, maar ook originelere zaken zoals de 'Vintage factory' voor een pre-loved outfit, 'Groene vingers' voor jouw eigen urban jungle aanvulling, of 'Loco Lama' voor een bijzonder cadeautje.

Alle voorzieningen in de buurt

Of je nou heel georganiseerd een weekmenu maakt, of iedere dag even naar de supermarkt gaat voor de nodige inspiratie, je hoeft er niet ver voor te reizen. Op korte afstand van je appartement in Blue tref je een Aldi (5 minuten lopen), en op 6 minuten fietsen een Jumbo en een Albert Heijn XL. Voor de meer uitgebreide dagelijkse benodigdheden kun je goed terecht in het winkelcentrum De Hoven Passage, dat op ongeveer 750 meter van Blue ligt. Of je nou een nieuwe bril, de drogist of een schoenmaker zoekt, je vindt het hier. Voor meer uitgebreid winkelen ga je natuurlijk naar de binnenstad van Delft, na 1 kilometer fietsen sta je al op de markt. Hier vind je ook talloze restaurantjes, lunchrooms en koffiebarretjes voor een professionele cappuccino.

Vervoer en bereikbaarheid

Door de centrale ligging van Blue heb je voor dagelijkse voorzieningen genoeg aan goede schoenen en een fiets. De supermarkten, een winkelcentrum en de binnenstad van Delft liggen namelijk aan je voeten. Maar mocht het wisselvallige Nederlandse weer vragen om een drogere optie, dan ben je ook met het openbaar vervoer of de auto makkelijk op pad of weer thuis. Je woont namelijk op 500 meter van het Centraal Station van Delft. Vanuit daar reis je eenvoudig door naar Rotterdam of Den Haag. Handig voor werk, of natuurlijk ook voor een heerlijk dagje aan het strand! Met de auto ben je in 8 minuten thuis vanaf de A4, en vanaf de A13 in 6 minuten.